Hoe Stom kan een mens zijn

0

Voor Joop Smidt, ingenieur met topcarri?re, gaat alles voor de wind ? tot hij in zwaar weer geraakt. Het leven geeft hem een tikje, nog een tikje en uiteindelijk een dreun. Dan begint voor hem de ongewenste zoektocht naar zichzelf. Hij krijgt zee?n van ruimte waarin levensvragen zich aandienen en hij ongekende gebeurtenissen en gevoelens ondergaat.
?Hoe Stom kan een mens zijn?? gaat over de ont-wikkeling van een in-gewikkeld leven. Een verhaal over hoe het leven een grote schoonmaak in petto heeft voor de tegenstribbelende zwaargewicht directeur. Via periodes als bebaarde burn-outkluizenaar, therapeutisch werkende Hospice-vrijwilliger en halve kloosterling fietst hij naar Auschwitz omdat ?het moet?. Zittend op de trappen van de gaskamers luidt het leven een nieuwe onvoorziene fase in ?
Dit is het debuutboek van Menno D.J. Stom. Het is een ongepolijst verslag van een ingrijpende ?midlifecrisis?, een levensfase die hij zelf ?midlife awareness? noemt. ?Ik ben het leven gaan waarderen als een ontdekkingsreis. Voor ieder mens ligt het weten klaar om ontdekt te worden. Het ligt vlak onder de oppervlakte van het bewustzijn ? zo voor het opscheppen. Het is een levenskunst om ?weten-schepper? te zijn en dat ligt dichterbij dan ik vermoedde. Het leven is namelijk een aaneenschakeling van kleine en grote vragen die leiden tot inzicht. Door ze heel gewoon met vriendelijke aandacht, ongedwongen en ontspannen te belichten wordt men als vanzelf bewust.?
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
266
Laatste editie
31 januari 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
ISBN
9789089540584

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic