Hoezo mislukt?

3

Veel Nederlanders denken dat het heel slecht gaat met de integratie. De media en een aantal politici lijken dat steeds weer te bevestigen. Maar is dat wel zo? In Hoezo mislukt? kijkt Frans Verhagen naar de nuchtere feiten en cijfers over de integratie van de Nederlandse allochtonen. De tweede generatie, hier geboren en opgegroeid, doet het veel beter dan men denkt. Ze spreken gewoon Nederlands. Ze boeken enorme successen in het onderwijs. Ze denken en handelen steeds meer volgens het Nederlandse gemiddelde. Wie veertig jaar geleden had voorspeld hoe de integratie zou verlopen, zou blij verrast zijn door de ontwikkeling. Mede dankzij de typisch Nederlandse verzorgingsstaat en de brede, voor iedereen toegankelijke voorzieningen, gaat het integratieproces hier sneller dan in veel klassieke immigratielanden. Wat de vraag oproept van dit boek: hoezo mislukt? Het antwoord is: het gaat juist heel goed. We zouden er trots op moeten zijn.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
20 april 2010
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046808511 , 9789046806340

Lezersrecensies (1)

Duidelijk boek, kort en bondig

door: F.Doğaner 1 like
Dit boek is echt bedoeld voor de mensen die menen dat de integratie volledig mislukt is. Als u de vooruitgang kunt zien onder vele allochtonen, zult u niet veel nieuws in dit boek tegenkomen. Hoewel Frans Verhagen zich erg positief, misschien wel te optimistisch uit over de allochtonen, en dat is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic