Hofstadpenoze

3

Na het succes van zijn boeken Rotterdamse penoze en Amsterdamse penoze is het nu de beurt aan de penoze in de Hofstad. Misdaadcroniqueur Gerhardt Mulder laat de lezer kennismaken met de soms hilarische maar vaak ook brute en meedogenloze moordenaars, oplichters, asociale inwoners en bajesklanten uit de residentie.
Terwijl hij de lezer meevoert door de Haagse wijken en daarbij regelmatig een plaats delict of kroegje aandoet, blijkt dat Gerhardt Mulder de Haagse mores goed kent. Hij heeft er enkele jaren gewoond en was in zijn jonge jaren zelf ook niet bepaald 'een lieve jongen'.
Aan de hand van het bijgevoegde stadsplattegrond gaat Mulders wandeling door o.a. de Schildersbuurt, de rosse buurt, de Transvaalwijk en Scheveningen. Hij haalt herinneringen op en vertelt over de schimmige en soms ook hilarische streken van de oude penoze.
In de afgelopen decennia verhardde de Haagse penoze. Zo geeft Mulder, zonder een blad voor de mond te nemen, inzicht in de wandaden van nieuwe generaties, zoals Rigters, Poeteray, de Marokkaanse jeugdbendes in Bouwlust en vele andere. En natuurlijk komen ook de kampers die het Haagse gemeentebestuur, enkel om te verhuizen, acht miljoen euro kostten, aan bod.
Gerhardt Mulder (1939) verzamelt al ruim twintig jaar alle beschikbare informatie over ontwikkelingen in de misdaad. Regelmatig wordt door politie en media een beroep gedaan op zijn encyclopedische kennis. Hij schreef meerdere boeken en is de grondlegger van www.crimipedia.nl.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
02 mei 2016
Uitgeverij
Veltman Distributie inzake Just Publishe
ISBN
9789089754912

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic