Hoge pieken diepe dalen

0

In 'Hoge pieken, diepe dalen' vertelt Patricia Meulemans in de vorm van een dagboek het verhaal van de dappere strijd van haar moeder tegen longkanker. In dit verhaal neemt de auteur geen blad voor de mond en schetst ze in klare taal de momenten van vreugde en verdriet, hoop en wanhoop op weg naar een onafwendbaar einde.
"Hoge pieken ... diepe dalen
euforie ... wanhoop
dankbaarheid ... angst
hoop ... verslagenheid
blijdschap ... verdriet
Nooit eerder kreeg ik op een jaar tijd zoveel emoties door mijn lijf.
Mijn moeder is 51 jaar als we het kei harde verdict te horen krijgen dat ze een zeer agressieve vorm van longkanker heeft. Onze wereld stort in.
Ze had al zoveel wilde watertjes door zwommen en was nog maar pas terug met volle teugen van het leven aan het genieten.
Zonder enige aarzeling gooit ze al haar wapens in de strijd om haar vreselijke vijand te lijf te gaan. Naast het gevecht tegen haar ziekte houdt ze ons allen overeind. Haar onuitputtelijke vechtlust en eeuwige optimisme lijken al snel komaf te maken met de kanker. We staan allemaal versteld hoe ze haar hele behandeling door zo kranig blijft. Ik leer een ijzersterke vrouw kennen en heb ongelooflijk veel respect en bewondering voor haar. Eindelijk kunnen we een zware, pijnlijke en zeer emotionele periode uit ons leven afsluiten en onze blik terug op de toekomst richten. Tenminste dat denken we. Amper 4 maanden na haar laatste behandeling hervalt ze en staat onze wereld weer stil. "
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
64
Laatste editie
26 juni 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Partizaan & Uitgeverij BOXPress
ISBN
9789462952218

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic