Hollandse polders

0

Hollandse polders
De eerste vond er subiet de dood
De tweede leed er grote nood
De derde pas had er zijn brood
Dat de Nederlanders hun eigen land hebben geschapen, is in de hele wereld bekend. Maar hoe en wanneer hebben ze dat gedaan? Dit is het verhaal van de scheppers van Nederland en van het lot van de vele duizenden pioniers die modderig onland tot een mooi en welvarend landschap maakten. Het is het verhaal van molens, stoomgemalen en andere hightech toepassingen, van de zestiende eeuw tot nu. Willem van der Ham schrijft over de totstandkoming van werelderfgoed De Beemster, het gigantische Haarlemmermeerproject, de droogmaking van de Zuiderzee én vele honderden andere polders. Stuk voor stuk haast bovenmenselijke ingrepen in het landschap. Wat duidelijk wordt, is dat de eerste inpolderingsprojecten het karakter hadden van een sprong in het diepe, maar dat later niets meer aan het toeval werd overgelaten. Aan de hand van tientallen historische kaarten en illustraties ontsluiert Van der Ham de schoonheid van het polderlandschap.
--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Dr. Willem van der Ham is werkzaam als zelfstandig publicist en onderzoeker. Hij schreef onder meer de geschiedenis van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en van Rijkswaterstaat. Eerder verscheen van zijn hand Verover mij dat land(2007), de levensbeschrijving van ingenieur Cornelis Lely.
--------------------------------------------------------------------------------
Ook van de auteur(s):
Verover mij dat land[mei. 2007]
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
312
Laatste editie
25 november 2009
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789085068129
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic