Hollandse wind

0

Onlangs zijn we weer overgestapt op een andere energieleverancier, via de collectieve inkoop van de Vereniging Eigen Huis. Groene stroom hebben we gekocht, gemaakt van Hollandse wind, volgens de tekst in de aanbieding. Maar of dat werkelijk zo is? Ik ga er van uit dat het niet op die manier in het contract staat.

Want ik kan me voorstellen dat zo’n leverancier soms niet genoeg Hollandse wind beschikbaar heeft. Dan koopt hij misschien wel Duitse wind. Ik heb geen problemen met Duitse wind. Of hij levert energie die opgewekt is met behulp van zonnepanelen. Dat vind ik eigenlijk minder groen dan windenergie, want je kunt de zon ook rechtstreeks gebruiken om gewassen te laten groeien die hun calorische waarde direct als voeding aan mens of dier leveren. Gewassen halen daarnaast kooldioxide uit de lucht en ze maken zuurstof. Met wind kun je verder niks, die waait alleen maar.

Of misschien kiest zo’n producent er voor zijn grijze stroom groen te maken door certificaten van groene stroom te kopen. Op die miraculeuze manier wekt een verschrikkelijk vervuilende bruinkoolcentrale plotseling stroom op met behulp van waterkracht. Maar administratieve foefjes zorgen niet voor meer groene ...
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie , Korte verhalen
Aantal pagina’s
44
Laatste editie
25 februari 2016
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402146554

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic