Honden

2

Anders Brock, een bijna zestigjarige, zieke man, keert terug naar Sri Lanka, waar hij in de hoofdstad Kotte ruim twintig jaar geleden actief was in de onderwereld. Brock heeft heimwee naar de tijd dat hij gelukkig was met Kusuma, de toen dertienjarige lolita die zijn persoonlijke bescherming genoot. Meteen bij het eerste contact met zijn oude makker Eddie Roccaro begint bij Brock de twijfel of zijn beslissing zijn vroegere leven weer op te pakken een goede is geweest. Wanneer hij opnieuw verliefd wordt op de nu vijfendertigjarige Kusuma, beseft hij dat hij zijn leven radicaal moet omgooien. Maar is hij opgewassen tegen de krachten die dit besluit ontketent?

Honden is een rauwe roman die zich afspeelt tegen de achtergrond van een broeierig Sri Lanka, waar de burgeroorlog voortdurend slachtoffers eist. In razende vaart vertelt Jo Willems een verhaal over vriendschap en loyaliteit, en de eeuwige strijd tussen goed en kwaad.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 januari 2009
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046804957
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic