Honderd dagen

1

Keizer Napoleon keert na maanden ballingschap triomfantelijk terug naar Parijs. Hij wordt onthaald door een juichende menigte. Een van zijn aanbidders, de wasvrouw Angelina Pietri, zoekt hem ’s nachts buiten het paleis op. Zij koestert de herinnering aan een eerdere nachtelijke ontmoeting, twaalf jaar geleden.
De kleine vaderloze trommelaar Antoine Pascal vereert zijn keizer evenzeer. Al sinds zijn zevende trekt hij op met het keizerlijk leger; hij zal Napoleon trouw volgen tot op het slachtveld van Waterloo.
Tegen de achtergrond van de laatste honderd dagen van Napoleon Bonaparte in Frankrijk vertelt Joseph Roth het verhaal van een volk van kleine lieden die ten onder gaan aan hun verering van de dictator.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
05 januari 2016
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789020415124
Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Leerzaam vanuit verschillend perspectief

door: Jos Kunze 1 like
Op bijna poëtische wijze (prachtige volzinnen, soms iets te veel herhaling) beschrijft Roth de periode in 1815 van 20 maart - het moment waarop Napoleon ontsnapt uit zijn ballingschap op Elba en terugkeert naar Parijs - tot aan 20 juni, enkele dagen na zijn nederlaag bij Waterloo. Een historische...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic