Hoogvliegers en pechvogels

1

'We hope to give our children these two things: one is roots, the other wings.'
Opgroeien is iets prachtigs en ingewikkelds. Sommige kinderen hebben het geluk gezond geboren te worden in een liefdevolle en stabiele omgeving, andere krijgen te maken met allerlei beperkingen en tegenslagen. Door bij onze kinderen de risico's op te sporen, hopen we ze alsnog zo snel mogelijk gelukkig te kunnen maken. Met de beste
bedoelingen leggen scholen, psychologen en andere instanties checklists en kinddossiers aan. Een sluitend systeem moet het zijn, geen kind mag aan onze aandacht ontsnappen.
Sommige kinderen trekken zich echter niets aan van onze risicotaxaties en groeien uit tot evenwichtige volwassenen. Kennelijk beschikken zij over een enorme psychische veerkracht. Ook zijn er pechvogels die het, ondanks soms gunstige verwachtingen, uiteindelijk toch niet redden.
Hoogvliegers en pechvogels is een hartstochtelijk pleidooi niet te veel kinderen al bij voorbaat op te zadelen met het stempel 'potentieel probleemgeval', maar hun kracht te versterken. In dit heldere betoog, dat is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken en inzichten, laat Groenhuijsen zien waar de kansen liggen voor ouders,
opvoeders, hulpverleners en beleidsmakers.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
10 september 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Balans B.V.
ISBN
9789460031984
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic