Hoop

0

Samenvatting

Hoe we door de toekomst worden verleid

Je gaat naar school in de hoop het ooit te gaan maken. Je stemt in de hoop dat de wereld beter wordt. Je trouwt in de hoop samen gelukkig te blijven, maar gaat in therapie om eerst zelf gelukkig te zijn. Hopen is zo alledaags dat je bijna zou vergeten hoe bijzonder het is.
We leggen onze ziel en zaligheid graag in de handen van mensen of instrumenten die ons hoop geven: Obama, God, Jezus, Char, een oude liefde en een nieuwe CEO, de Mona Lisa of viagra. Waarin schuilt het geheim van deze hoopgevers? En wat kunnen we van hen leren om de wereld zelf wat hoopvoller te maken?

Inspirerend boek over dat wat ons drijft

In dit bijzonder vormgegeven en rijk ge?llustreerde boek ontrafelt Roland van der Vorst het geheim achter het oproepen van hoop. Aan de hand van inzichten uit de psychologie, filosofie, sociologie en geschiedenis beschrijft hij een inspirerende theorie over een fascinerend fenomeen dat ons dagelijks drijft
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
28 november 2009
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046806876
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic