Hotel California

2

Hotel California is het verhaal van de gedoemde liefde tussen de briljante studente Hanne Sønderskov en de succesvolle tv-journalist Asse Muller.
Er ontploft een granaat onder de Mercedes van een bekende Amsterdamse kunstenaar. Het onderzoek naar de aanslag brengt Asse Muller naar een eiland voor de kust van Brazilië en het afgelegen Hotel California. De toevallige ontmoeting daar met de openhartige Hanne ('Ik heb een obsessie voor seks') zet stormachtige en uiteindelijk noodlottige ontwikkelingen in gang.
Jan Kikkert beschrijft in deze roman indringend de eenzaamheid van een jonge vrouw, worstelend met haar beladen verleden, en de ontreddering van een man die aan zijn hartstocht voor haar ten onder lijkt te gaan.De gebeurtenissen spelen zich af tegen het decor van 'Hilversum' en zijn bijzondere omgangsvormen en Hotel California met zijn onaangepaste bewoners; een zwaar bewapende hoteleigenaar, een muzikant die met zijn dwarsfluit de zon laat opkomen, een dikke jongen met haat in de kleurloze ogen, een opgewonden bodyguard met een stuurloos geslacht en een astmatische oorlogsveteraan die de dood op de hielen zit. Met humor en ironie beschreven werelden, waar plaats is voor liefde en vriendschap, afgunst en verraad, voor seks en poëzie.Hotel California is goed geschreven en heel interessant. De stijl is uitstekend; er staat zelden een woord teveel in. De verspreiding van achtergronden van de personages blijft tot het einde doorgaan. Dat vind ik mooi gedaan.

- Jan van Aken (auteur van o.a. de bestseller De Afvallige)


Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
226
Laatste editie
12 mei 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461539076 , 9789463381444

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95 Bestel het ebook bij Libris voor 4,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

'Hotel Californie’: Gecompliceerd, maar uiterst boeiend!

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
Hotel California is het verhaal over de gedoemde liefde tussen de briljante studente Hanne Sønderskov en de ervaren tv-journalist Asse Muller. Er ontploft een granaat onder de auto van een bekende Amsterdamse kunstenaar. Het onderzoek naar de aanslag brengt Asse Muller naar een eiland voor de...

De Gooische matras bestaat.

door: Claas Jansson 1 like
Een autobom onder de auto van een Amsterdamse kunstenaar en de bijzondere waarden en normen in 'Hilversum' (ja, de Gooische matras bestaat!); Hotel California lijkt gebaseerd op waargebeurde feiten. Moeten ze zich in Hilversum ongerust maken? De auteur ontkent in een kranteninterview dat Hotel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic