Hotel Molokai

0

Het werk van pater Jozef De Veuster als melaatsenverzorger op het Hawaiiaanse eiland Molokai kent tot vandaag een zeer grote weerklank. Pater Damiaan werd in 2005 verkozen tot Grootste Belg, en eind 2009 zal hij heilig verklaard worden door paus Benedictus Damiaanbiografe Hilde Eynikel tracht aan de hand van tientallen originele getuigenissen een scherp en objectief beeld te schetsen van de mens Damiaan in al zijn facetten. Een boeiend opgebouwd levensverhaal dat leest als een roman, met talloze nieuwe inzichten die de voorbije jaren aan het licht kwamen De melaatsen noemden Damiaans pastorie 'Hotel Molokai'. Iedereen was er welkom. Het was een eenvoudig huisje, niet kraaknet maar proper. Twee maanden na Damiaans dood werd de pastorie gesloopt.
'Hotel Molokai', zo noemden de melaatsen de pastorie van Pater Damiaan. Iedereen was er welkom. Het was een eenvoudig huisje, niet kraaknet maar wel proper, zonder luxe of frivoliteiten. Twee maanden na Damiaans dood werd de pastorie gesloopt. Het werk van pater Jozef De Veuster als melaatsenverzorger op het Hawaïaanse eiland Molokai kent tot vandaag een zeer grote weerklank. Pater Damiaan wordt in 2005 verkozen tot Grootste Belg. Op 11 oktober 2009 wordt hij heilig verklaard door paus Benedictus XVI, als patroon van onder andere lepraleiders en aidspatiënten. Damiaanbiografe Hilde Eynikel schetst aan de hand van honderden originele documenten en getuigenissen een scherp en objectief beeld van de mens Damiaan in al zijn facetten. Het resultaat is een boeiend levensverhaal dat leest als een roman, met talloze nieuwe inzichten die de voorbije jaren aan het licht kwamen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
336
Laatste editie
23 juni 2009
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020983128
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic