Hotel Savoy

20

Spots 1

Gabriel Dan keert terug uit de oorlog, berooid en zonder vaste verblijfplaats. Hij probeert zijn geld als stationsarbeider te verdienen en neemt zijn intrek in Hotel Savoy. Daar krijgt hij een kamer op de zesde verdieping, één verdieping onder die van de dienstmeisjes.

In Hotel Savoy wordt een strikt onderscheid gemaakt naar rangen en standen: hoe lager de afkomst en de financiële situatie van de gasten, hoe hoger en armoediger hun kamers. De mensen die niet aan het front geweest zijn, hebben geen begrip voor terugkerende soldaten en weigeren de tekenen van naderend verval onder ogen te zien.

Hotel Savoy is geschreven in 1924 en is een duistere, geestige parabel van Europa op de rand van fascisme en oorlog.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Wilfred Oranje
Laatste editie
11 oktober 2013
Uitgeverij
Veen, L.J.
ISBN
9789047100454 , 9789073978324 , 9789045010717 , 9789020413908 , ...


Door lezers

Joseph Roth... en meer / Hotel Savoy (1924)
09 februari 2019
  Meer artikelen

Lees verder

Bestel dit boek vanaf  €12,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (2)

History repeats

door: Jos Kunze 1 like
Hotel Savoy staat metafoor voor het Europa van vlak na de eerste wereldoorlog. Roth legt op meesterlijke wijze de open wonden bloot en laat op kleine schaal zien dat deze ontwrichte samenleving tegelijk de opmaat is voor een nieuwe oorlog. Bijna onvermijdelijk. En wat zien we op dit moment...

Een vroeg pareltje van Roth

door: Nico van der Sijde 2 reacties 1 like
"Hotel Savoy" was het eerste boek van Joseph Roth. Het is ook het favoriete Roth-boek van Roth-liefhebbers als Wim Brands, Tommy Wieringa en Claudio Magris. Zelf vind ik "Radetzkymars" en ook b.v. "De kapucijner crypte" duidelijk sterker, maar ik snap de fans van "Hotel Savoy" geloof ik wel: het is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic