Hou het zakelijk

1

Willy Leemans (29), opgebrand in het onderwijs, heeft een nieuwe baan in het gemeentehuis van een Brabants dorp. De lezer zal er Hilvarenbeek in kunnen herkennen. Willy's hoofdtaak is het afwijzen van bezwaarschriften tegen de WOZ volgens een vaste standaard. Daarnaast is hij ingehuurd om Buhmann te ontlasten, het hoofd van de afdeling WOZ. Buhmann koestert van zichzelf het beeld van de grote regelaar en ziet zijn status weerspiegeld in de beroemde ets van Juan Miró, Le grand ordonnateur.
De lezer kijkt met Willy mee achter de schermen van de bureaucratie, die haar praktijk bouwt op vaste regels maar ook op het creatief gebruik van die regels. Als protegé verdedigt Willy in alle situaties de Grote Buhmann, een mix van ijdele dwingeland en leeghoofd. Daardoor loopt het met beiden niet goed af.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Feelgood
Aantal pagina’s
204
Laatste editie
11 december 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
ISBN
9789089548290

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Ondertitel zet lezer op het verkeerde been

door Jan M. Jorna op 16-01-2016

‘Een satirische roman over de bureaucratie’ zo luidt de ondertitel van Bob Duijvestijns nieuwe roman Hou het zakelijk. Natuurlijk wordt de spot gedreven met het te veel aan procedures en het onpersoonlijk behandelen van burgers, maar het is ook zeker een roman over een emotioneel labiele man die zowel thuis als op het werk probeert zelfvertrouwen op te bouwen na te zijn opgebrand in het...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic