Hou me maar vast

4

Hou me maar vast gaat over twaalf jaar zorgen voor een moeder die moet leven met de ziekte van Alzheimer. José Franssen vertelt over het leven van alledag in het samenzijn met haar moeder, jaar in jaar uit. Over steeds weer iets verliezen en verder gaan met wat overblijft.
Over het verdriet, de onmacht en de boosheid en over het door de tranen heen lachen om de waanzin van een onbegrijpelijke ziekte. Over familievergaderingen, thuiszorg en de verhuizing naar een verpleegafdeling in een zorgcentrum. Over de aftakeling en het levenseinde. Over de winst van het zorgen, over kinderen en verzorgenden die doen wat ze kunnen. Over de zorg die desondanks tekort schiet.

Hou me maar vast is een boek voor kinderen, partners, familie, vrienden en kennissen van mensen met dementie. Een boek voor mensen die werken in de zorg.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
01 april 2016
Uitgeverij
MB Communicatie
ISBN
9789081292177

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (2)

Verwondering, bewondering en rillingen

door: Odet 1 like
Verwondering, bewondering en rillingen wisselen elkaar af. Wat een prachtig geschreven boek. Alle dimensies van Alzheimer komen evenwichtig aan bod: de eerste ontsteltenis bij de ontdekking dat de moeder beginnend Alzheimer heeft, de zoektocht naar een evenwicht tussen zorgen voor de ander en voor...

Hou me maar vast: emotioneel en respectvol!

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
Het boek In ‘Hou me maar vast’ vertelt José Franssen over de zorg voor haar moeder die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Franssen doet haar verhaal door middel van het beschrijven van het samenzijn met haar moeder, de gebeurtenissen van alledag, jaar in jaar uit. Over steeds weer iets...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic