Huishouden

12

Aan een meer boven Berlijn staat een huis. Sinds het begin van de twintigste eeuw hebben zich daar twaalf levens afgespeeld. Het keizerrijk, de Republiek van Weimar, het Derde Rijk, de DDR en het weer verenigde Duitsland: op subtiele, poëtische wijze weet Jenny Erpenbeck de individuele lotgevallen van de twaalf bewoners te verbinden met de grote geschiedenis. Jenny Erpenbeck ontvouwt de dramatiek, de tragiek en het geluk in deze levens. De herenboer en zijn dochters, de architect en zijn vrouw, de soldaat, de schrijfster, de bezoekster. Hun levens raken verweven met deze plek en zo ook met elkaar. De raadselachtige figuur van de tuinman verbindt de twaalf exact even lange verhalen. De levensverhalen in 'Huishouden' vormen een literaire herinnering aan de twintigste eeuw. Jenny Erpenbecks stilistische brille maakt deze eerste roman tot een meesterwerk dat in Duitsland zeer enthousiast ontvangen werd en in alle grote Europese landen wordt vertaald.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Elly Schippers , Gerrit Bussink
Laatste editie
20 juli 2011
Uitgeverij
Uitgeverij Van Gennep B.V.
ISBN
9789055159604 , 9789055158485 , 9789055159987 , 9789461649720 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Huishouden

door: Safi 1 like
Een geschiedenis van een huis (en Duitsland) in de vorige eeuw. Een beheerste manier van schrijven en veel herhalingen bepalen de sfeer van dit boek. Elf verhalen en het verhaal van de behulpzame tuinman die na elk hoofdstuk zijn werk weer geduldig doet. Verhalen waar ik soms stil van werd. Er...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic