Huiswaarts

1

Artikelen 1 Lijsten 1

De bekende bioloog Bernd Heinrich gaat sinds zijn jeugd elk jaar terug naar zijn geliefde plek in de bossen van Main. Waar komt, vroeg hij zich af, die heimwee naar een bepaalde plek vandaan? En waarom zijn emoties vaak zo sterk als het om iemands geboorteplek gaat? Hoe zit dat eigenlijk in de dierenwereld?Albatrossen, kraanvogels, zalmen, zelfs monarchvlinders leggen enorme afstanden af om terug te keren naar hun geboortegrond. De grote vogeltrek twee keer per jaar wordt niet alleen ingegeven door het speuren naar voedsel, maar ook door het sterke verlangen naar de geboorteplek. Op hun trektochten gebruiken sommige dieren dezon als kompas, andere nemen geursporen of water- en luchtstromen als gids. Maar allemaal vinden ze hun weg naar huis.In Huiswaarts neemt Heinrich de lezer mee op detrektochten van vele vogels en andere dieren. Door de onderhoudende vertelwijze heeft de lezernauwelijks door dat hij een stuk wijzer is geworden.

Verschenen in
Genre
Natuur
Aantal pagina’s
368
Laatste editie
15 september 2015
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789029090803 , 9789402304176


Artikelen over Huiswaarts

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 27,99 Bestel het ebook bij Libris voor 17,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 27,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 17,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

De wonderbaarlijke trektochten

door: Dirk 1 like
De bekende bioloog Bern Heinrich weet als geen ander wat het is om te verhuizen. Voor de eerste wereldoorlog woonden ze in West Pruisen, erna werd dat Polen en na de tweede wereldoorlog verhuisden ze naar Duitsland om uiteindelijk in Amerika te eindigen. In dit zeer mooie boek beschrijft hij de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic