Identiteitsontwikkeling en leerlingbegeleiding

,

0

Jongeren ontwikkelen in de adolescentie een eigen identiteit. Ze stellen vragen als ?Wie ben ik??, ?Wat kan ik?? en ?Wat wil ik?? De toenemende individualisering daagt jongeren nog meer uit z?lf op zoek te gaan naar antwoorden op deze vragen en zo actief vorm te geven aan hun eigen identiteit. Dat doen ze in voortdurende interactie met hun sociale omgeving, zowel in real life als online. Voor iedereen die met jongeren werkt, is het nuttig om meer inzicht te krijgen in de manier waarop identiteit gestalte krijgt.
Identiteitsontwikkeling en leerlingbegeleiding beschrijft de ontwikkeling bij jongeren van 12 tot 22 jaar op het gebied van cognitie, hersenen, emotie en seksualiteit, en de manier waarop deze ontwikkeling bijdraagt aan hun identiteitsvorming. Omdat de sociale omgeving hierbij een cruciale rol speelt, krijgt ook zij de nodige aandacht.
Daarnaast komen praktische vaardigheden voor het begeleiden van leerlingen aan bod, zoals gespreksvoering, signaleren en diagnosticeren van probleemgedrag, en het opstellen van handelingsplannen.
De lezer kan zelf aan de slag met behulp van de overzichtschema?s, leerdoelen, verwerkings- en toetsvragen en er worden mogelijkheden geboden voor het doen van onderzoek op de werkplek.
Identiteitsontwikkeling en leerlingbegeleiding is primair gericht op leraren in opleiding en is daarnaast geschikt voor iedere professional die met jongeren werkt.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
416
Laatste editie
07 juli 2011
Uitgeverij
Coutinho B.V.
ISBN
9789046902554 , 9789046961155 , 9789046905548 , 9789046902554 , ...
Bestel dit boek vanaf  €34,50 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic