Ieper Sanctuary Wood & Hooge

0

Wat niet zo eenvoudig bleek was het terugvinden wat er juist was gebeurd in de omgeving van het museum Hill 62. De streek die in dit boek wordt beschreven is langs het noorden begrensd door de noordkant van het gehucht Hooge, de oostelijke en zuidelijke uithoeken van Sanctuary Wood en ten zuiden door het uitgestrekte dorp Zillebeke. Zelfs in deze relatieve beperkte omgeving is er zo veel gebeurd dat er geen gebeurtenissen van 1917 worden behandeld en slechts weinig van 1914.
In de periode tussen de lente en de herfst van 1915 verdween de naam Hooge zelden uit de dagbladen, en het was voor een langere tijd wellicht de meest gevreesde plaats voor de Britse soldaat. De nieuwe gruwelen van gas en vlammenwerpers kwamen kort na elkaar in deze sector. En dit kwam nog bij de vreselijke dreiging van een mijnenoorlog.
De Canadezen worden herinnerd door hun gedenkteken op Hill 62 waarbij de aspecten van hun acties in juni 1916 worden vermeld. Generaal Sir John Glubb kwam hier voor het eerst in de frontlinie in de winter van 1915, als jonge officier bij de Royal Engineers. Hij beschrijft op zijn eigen manier zijn periode te Zillebeke en in de linies. Een kort stukje illustreert hoe de oorlog veranderde, vooral in de bewegingsoorlog die de zomerdagen van 1918 kenmerkte.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
120
Laatste editie
13 december 1997
Uitgeverij
Agora/ De Krijger
ISBN
9789058680082
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic