IJsland

55

Top25's 1
Giph is terug en hoe!

Ze noemen zich handelaren in humor. Al twaalf jaar verkopen Giph en zijn twee aartsvrienden Egon en Ludo plezier en luim aan het cabaretpubliek. Ze zijn dealers van de lach. Na vijf shows is het hilarisch komische trio behoorlijk op elkaar uitgekeken. Op IJsland moet, tussen het sneeuwscooteren door, de eenheid worden hersteld, het vuur aangewakkerd, de passie hervonden. Dit is zeker bij Giph hard nodig. Na de verliefdheid op een Friese jonge vrouw en de moeizame geboorte van haar zoon Bent, stelt hij zich eindelijk - eindelijk - de wezenlijke vraag: waarom zou je het publiek aan het lachen proberen te maken, als het lachen je zelf is vergaan?
Een ijzersterke, openhartige Giphart.

'Een prachtig boek.' MATTHIJS VAN NIEUWKERK

'Wat opvalt is hoe voortreffelijk Giphart kan schrijven: soepel en losjes, beeldend en beheerst.' DE VOLKSKRANT

'Giphart schrijft met grote vaart, in soepel zwiepende zinnen, en hij zit nooit om een grap verlegen.' NRC HANDELSBLAD
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
11 oktober 2013
Uitgeverij
Rainbow
ISBN
9789057594465 , 9789057594458 , 9789057594472 , 9789057594519 , ...
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Mooi boek

door: Sofia de Lange-Smits 1 like
Mooi boek met een lach en een traan! Soms moest ik vreselijk lachen, en soms zat ik met een brok in mijn keel te lezen. Het is heel luchtig, humoristisch geschreven, maar Giph maakt door de geboorte van zijn 'zoon' wel een enorme persoonlijke ontwikkeling door. Het was even verwarrend dat heden en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic