Ik ben de Zee

0

Veel mensen die de zekerheden van hun jeugd ontgroeid zijn, zoeken eigen antwoorden op de grote levensvragen als: waartoe zijn we op aarde, wie ben ik, waar ga ik naar toe, wie of wat is God (als hij/zij al bestaat) en hoe zit het leven eigenlijk in elkaar? Dergelijke antwoorden zijn niet zo gemakkelijk te vinden, met als gevolg dat sommigen de vragen uit de weg gaan of vluchten in nieuwe uitdagingen of oppervlakkige verlokkingen. Voor anderen is dat geen oplossing, zij kiezen voor nader onderzoek in de praktijk van alledag of in de stilte van studie of meditatie.
Aadt Jonker, de auteur van dit boek, is een voorbeeld uit de laatste categorie en daarbij zeker geen alledaags persoon. Rond zijn veertigste begon hij aan een sabbatical periode van meer dan vijf jaar, waarin hij door reizen, lezen, schrijven, dichten en zelfreflectie het antwoord zocht op de grote levensvragen. Na vijf jaar begon hij een eigen zaak als pensioenadviseur. Zijn zoektocht naar antwoorden is altijd doorgegaan en het resultaat ervan heeft hij vastgelegd in dit boek. Het is geschreven in de vorm van een correspondentie met Carl Jung, de grote psychiater uit de vorige eeuw, die als één van de eersten de psychologie met spiritualiteit wist te combineren.
Het boek is uitermate inspirerend, geschreven in een heldere, plezierige stijl. Jonkers antwoorden overstijgen het individuele niveau en het puur persoonlijke, maar leggen een verband met de globale ontwikkelingen van deze tijd.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
90
Laatste editie
29 maart 2006
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789051792027

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic