Ik kom aan, ik groet opnieuw Erasmus en de Maas

0

In oktober 2011 wordt herdacht dat de Franse keizer Napoleon Bonaparte precies tweehonderd jaar geleden tijdens de inspectie van zijn nieuwe Nederlandse departementen Rotterdam aandeed. Tijdens dit bezoek bekeek hij havens en scheepswerven, ontving hij hoge gasten en verbleef hij in het Schielandshuis, dat sindsdien ook wel 'het Paleis' wordt genoemd. Dit boek schetst een beeld van dit volgens tijdgenoten zeer kleurrijke bezoek, maar ook van markante buitenlandse bezoekers die hem voorgingen. Zij zagen, zo tussen begin 14e en begin 19e eeuw, hoe de Maasstad zich ontwikkelde binnen de historische stadsdriehoek die zowel omvang als aanzien van de stad al die eeuwen bepaalde. Wie waren zij, wat kwamen zij doen en welk Rotterdam troffen zij aan? Dat zijn de vragen waarop dit boek antwoord wil geven.
Over de auteur
Drs. Jean-Philippe van der Zwaluw (1963) is geboren in Rotterdam en studeerde staatkundige economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkte jarenlang als journalist en redacteur en verdiept zich graag in historische onderwerpen. Eerder verschenen van zijn hand Het Grote Geheim - Een filosofische kijk op de geschiedenis (1990), De Vergetenen - Het ware verhaal van de vluchtelingenkampen in naoorlogs Europa (2006) en Heijplaat in verzet - Oorlogsgetuigenissen uit het gebied rond de Rotterdamse Waalhaven (2010), alsook het in beperkte kring verspreide gedenkboekje Henk Huisman: Verzetsstrijder op de Heijplaat (2011).
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
378
Laatste editie
27 oktober 2011
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
ISBN
9789089543363
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic