Ik lief je

7

Korte inhoud "Ik lief je"
Ik lief je. Kun jij dat tegen jezelf zeggen, of kijk jij vooral naar de schaduwkanten? Wist je dat de levensverhalen van je voorouders invloed hebben op wie jij bent? En dat bewezen is dat hun geluk en trauma's zelfs getekend staan in je DNA?
De stilte waar Roos al haar hele leven naar verlangt, wordt overstemd door een schreeuw van het verleden. Om rust te vinden verlaat ze haar stressvolle leven in de Randstad en gaat voor een sabbatical naar zee.
Haar romantische verwachtingen worden echter teniet gedaan door confronterende ontmoetingen met haar voorouders, de dramatische visser Shakespeare en de wijze godin Nehalennia, heftige stormen en krijsende meeuwen.
Een reis langs liefde en licht, leven en dood, nu, ooit en toen.
Elizabeth van den Dries - schrijfster aan zee - is een uitzonderlijke auteur die verhalen, gedichten en kinderboeken publiceerde en in 2000 haar eerste literaire prijs won met het verhaal "Over de Grens". Ze is misschien wel het best bewaarde geheim van Zeeland... tot nu dan. Want de meest gehoorde opmerking van haar proeflezers was: 'Als je "Ik lief je" hebt gelezen kun je alleen maar hopen op een volgende roman van Elizabeth van den Dries....'
Lees en Lief haar filmische en poëtisch geschreven debuutroman "Ik lief je" - een prachtig en herkenbaar verhaal over een vrouw die de Randstad ontvlucht om een sabbatical aan zee te houden. Een periode met hevige confrontaties en onstuimige ontmoetingen breekt aan.
Uit een recent onderzoek door het Ministerie van Sociale Zaken zijn er meer dan 750.000 mensen die dromen van een sabbatical - een loopbaanonderbreking. Mensen die uit de sleur willen breken, een ander leven willen leven, of zichzelf weer willen terug vinden. De fundamentele vraag waar het leven ook alweer om ging. Toch is er slechts een klein percentage dat daadwerkelijk ook een sabbatical neemt.
In "Ik lief je" lezen we het verhaal van een vrouw die het wel aan durft.
Uitgever: Paris Books
Copyright © 2015 Elizabeth van den Dries
"Een verhaal dat je hart binnenstroomt. Onstuimig, woest, zacht, stromend. Een poëtische woordenpracht die je meevoert naar voorouders en ontmoetingen met hen die je bij jezelf brengen. Gun jezelf deze sabbatical. Ik lief je." - Christine Pannebakker, auteur van o.m. Vrouwenpower en De Week
"Elizabeth van den Dries is het best bewaarde geheim van Zeeland. Lees haar, proef haar, lief haar." - Geert Kimpen, auteur van o.m. De Kabbalist en Rachel, of het mysterie van de liefde.
"Ik zou alle jubelende recensie-clichés kunnen schrijven over 'Ik lief je' en ze zouden allemaal absoluut waar zijn. 'Ze grijpt je en laat niet meer los', 'in één adem', 'een pareltje', 'de must read'. En toch...het zou de betoverende kracht van dit boek echt tekort doen. Elizabeth van den Dries schrijft zoals heel weinigen dat doen. Ze verwarmt, ze ontroert, ze raakt. Fundamenteel en onvergetelijk. Zo lichtvoetig en zo poëtisch. In 'Ik lief je' dansen de woorden van het papier en bouwen een feestje in mijn huis. En ik? Ik geniet in verwondering na en besluit dit boek nog eens te lezen." - Anje van der Veen / Volgend Hoofdstuk
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
120
Laatste editie
25 juni 2015
Uitgeverij
Paris Books
ISBN
9789492179043 , 9789492179050

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95 Bestel het ebook bij Libris voor 9,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

lopen met hengels en molentjes....

door: Ruud Rooimans 1 like
Ergens in de brij van woorden schrijft de hoofdpersoon van het boek de zin ‘ik lief je’ op de muur van de kamer waar ze op dat moment weer is. Iedereen ziet onmiddellijk dat deze zin, taalkundig gesproken, niet klopt. Daarmee is het een perfecte samenvatting van het hele boek. Een vage...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic