Ik moest mijn land ontvluchten

4

Als in 1992 de Bosnische oorlog begint, is Vesna Maric een zorgeloze zestienjarige. Tot sluipschutters de stad beginnen te bedreigen. Plotseling wordt het gevaarlijk om naar school te gaan, af te spreken in een café of stiekem een sigaretje te roken op straat. In een volgepakte autobus ontvlucht Vesna Bosnië; haar ouders blijven achter. Van de ene op de andere dag is zij zo’n meelijwekkend maar ook gevreesd persoon: een vluchteling.
In Ik moest mijn land ontvluchten beschrijft Vesna Maric haar eigen veelbewogen leven en dat van haar medevluchtelingen: hun romantische ups en downs, hun eigenaardigheden, en hun weigering zich te laten betuttelen. Ze ondervindt dat de lokale vrijwilligers verwachtingen hebben over hoe een vluchteling eruitziet en zich gedraagt, wat ondanks alle goede bedoelingen soms tot botsingen tussen beide partijen leidt.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Erica Feberwee
Laatste editie
01 juni 2010
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789089900883 , 9789022559048
Advertentie

Lezersrecensies (3)

Andere verwachtingen...

door: Nina Hobbysite 1 like
Dit boek is toch erg actueel. Een ander land Bosnïe. Alleen op de voorkant is een volwassen vrouw te zien. Maar het boek wordt geschreven over toen ze 16 was. Daarom komt er denk soms puberale dingen in voor (zoals roken en drinken).

Het boek heeft mijn toch wel gepakt.

door: Leentje Adriaensen 1 reactie 1 like
Nu met al die vluchteling lijk mijn dit het geschikte boek om eens te lezen. Je nergens thuis voelen de taal niet kennen. Tegen je vrienden hebt verhuis je weer. Vier jaar wachten voor je weer eens naar huis mag wat je zo graag wilt. Je vader sterft en je kan niet naar hem toe. Het boek heeft...

door: Peter Roosen 1 like

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic