In de groene hel van Colombia

,

1

ÔIn de jungle, kruipend door de modder, belaagd door de muskieten en altijd hongerig, heb ik geleerd om soldaat te zijn en de vijand te doden, snel en geruisloos.Õ
In een zucht naar avontuur en aangetrokken door de revolutionaire idealen van Che Guevara, wil de Nederlandse David Böhm zich aansluiten bij de FARC. Door een speling van het lot komt hij bij het Colombiaanse leger terecht. Hij belandt in een van de bloedigste conflicten van een oorlog die al vijftig jaar duurt. David neemt deel aan vele geheime missies tegen guerrillaÕs, paramilitaire groepen en drugshandelaren. Twee keer is hij betrokken bij een actie om de in 2002 ontvoerde presidentskandidate Ingrid Betancourt te bevrijden.
Berichten van een Nederlander over een vuile oorlog in de jungle
In Colombia wordt hij dagelijks geconfronteerd met dood, armoede, drugs– en wapenhandel, schending van mensenrechten, leugenachtigheid en corruptie in alle lagen van de samenleving. De hersenspoeling die hij in het leger ondergaat, schakelt zijn geweten echter niet uit. Hij wordt niet die meedogenloze krijger die het leger van hem wil maken.
Als David tot de conclusie komt dat de strijd niet gaat om politieke idealen, maar om geld, drugs en wapens, besluit hij het leger te verlaten en naar Nederland terug te keren. Zijn nieuwe missie is de wereld laten zien wat hij heeft meegemaakt in de groene hel van Colombia.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
01 april 2010
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046804056
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic