In de misosoep

12

Top25's 1
Het is vlak voor Oud en Nieuw. Frank, een zwaarlijvige Amerikaan, heeft Kenji ingehuurd om hem rond te leiden in het seksdistrict van Tokio. Drie avonden lang. Maar Frank gedraagt zich zo vreemd dat bij Kenji de gruwelijke gedachte opkomt dat Frank de seriemoordenaar is die de stad op dat moment onveilig maakt.
De sympathieke, zij het verre van onschuldige Kenji leidt ook de lezer rond. Zijn opmerkingen en zijdelingse grappen over de leegte en hypocrisie van het hedendaagse Japan, maar vooral zijn eigen morele leegte onthullen een rotte wereld. Op zoek naar het genot en behoeftebevrediging lijken met name jonge mensen de weg volledig kwijt te zijn.
Murakami onderhoudt en schockeert de lezer: hij ontheemt hem de adem. Een unieke stem in de moderne literatuur.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
J. Vos
Laatste editie
28 juli 2005
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029562324
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Raar hard en een beetje zweverig.

door: Inge Otter-helder 1 like
Het verhaal van Frank die naar Japan is gekomen om het nachtleven te ontdekken. Hiervoor huurt hij gids Kenji in . Maar naarmate Kenji met krank optrekt ,valt het op dat frank zich zeer vreemd gedraagt. Het verhaal leest goed en je zit direct volop in het nachtleven van Japan. De verhaallijn is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic