In de naam van het varken

4

Kort voor zijn pensionering wordt hoofdcommissaris Pujol ontboden in een afgelegen bergdorp, waar het lijk van een vrouw is gevonden. Het is een raadselachtig geval, want elke aanwijzing om de identiteit van het slachtoffer of de mogelijke dader te kunnen vaststellen, ontbreekt. Uit de mond van de vrouw steekt een briefje, waarop in hoofdletters staat geschreven: IN DE NAAM VAN HET VARKEN.

Een verhaal, waarin zowel Pedro Almodóvar als Bret Easton Ellis de hand in gehad lijken te hebben, ontvouwt zich. De scènes met de bijna gepensioneerde hoofdcommissaris Pujol en zijn vrouw zijn van een ontroerende onhandigheid, maar waar T., de protegé van Pujol en aanvankelijk een charmant figuur, ten tonele verschijnt, beginnen de zaken al vlot uit de hand te lopen. Behalve deze beide hoofdpersonen, maakt een gezelschap van zeer divers pluimage zijn entree in In de naam van het varken, waarin Tusset een wereld schetst die we allemaal kennen uit de films van Pedro Almodóvar, maar waarvan de randjes bloederig worden als in American Psycho. Met net zoveel gemak zet de auteur een onhandige inspecteur neer die worstelt met het bestaan, als een psychopaat die koelbloedig over lijken gaat.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
En el nombre del cerdo
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
A. Boon
Laatste editie
01 januari 2010
Uitgeverij
Signatuur
ISBN
9789056722326
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Bevreemdende Mix van Humor en Horror

door: Kaj Peters 1 like
Evenals bij zijn debuutroman is het een vreemde mengeling van genre-conventies, waarbij de nadruk ligt op kluchtige humor en amusante personages. De vrolijke, onbezorgde toon van zijn debuutroman is echter meer op de achtergrond gekomen en heeft plaats gemaakt voor een bitter gevoel voor cynisme....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic