In de schaduw van de Karawanken

1

In de schaduw van de Karawanken is het verhaal van de dromerige David. Na een zoektocht naar zijn vroegere vriendin in Oostenrijk raakt hij in de ban van een jonge vrouw. Gaandeweg ontdekt hij dat zij meer met hem en zijn verleden te maken heeft dan hij kon vermoeden. Hij reist terug naar de plaats waar alles begon.

Niets is wat het lijkt in dit verhaal, dat zich afspeelt eind jaren zeventig met de Koude Oorlog op de achtergrond. De verwijzingen naar voor veel lezers herkenbare muziek uit die tijd klinken als een dreunende echo. In de schaduw van de Karawanken is behalve een 'coming of age' roman, ook een ironische zedenschets en - vooral - het verslag van een liefde.

R.J. Alers (Maassluis, 1956) studeerde Nederlands met bijvak wiskunde. Hij was werkzaam als redacteur, uitgever en manager in de educatieve sector. In de schaduw van de Karawanken is zijn eerste roman.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
290
Laatste editie
29 januari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461538635

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Verrassend debuut

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
Het boek In de schaduw van de Karawanken speelt zich af aan het einde van de jaren zeventig met op de achtergrond de Koude Oorlog en verhaalt over een wat dromerige jongeman, David. Na een zoektocht naar zijn vroegere vriendin in Oostenrijk raakt hij in de ban van een jonge vrouw. Gaandeweg komt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic