In de wereld

Lezerswaarderingen

5 1 4 6 3 2 2 4 1 0
Andere media
Volkskrant:
NRC:
Parool:
De Standaard:

In de wereld

13

Gespot 1 Lijsten 1

In de wereld speelt zich af tussen 1467 en 1500, beginnend en eindigend in Gent. De roman opent met een schildering van de intocht van de nieuwe hertog, Karel de Stoute, die hevig botst met de terugkeer van de processie van de Heilige Livinus. Binnen deze woelingen richt het boek zich op een gegoede burger bij wie lepra wordt geconstateerd, wat betekent dat hij radicaal uit de samenleving wordt verwijderd, ‘dood voor de wereld maar levend voor God’. Een zwerversleven neemt een aanvang, al is het niet altijd duidelijk of de leproos de hoofdfiguur is in de talloze wonderbaarlijke en spannende avonturen die beschreven worden.

In de wereld is een opmerkelijke historische roman omdat de lezer vaak het gevoel zal hebben dat hij niet in de middeleeuwen maar in het heden aanwezig is.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
448
Laatste editie
24 januari 2017
Uitgeverij
Querido
ISBN
9789021402994 , 9789021403007


Artikelen over In de wereld

Het jasje #7 - Druktemakers
15 april 2017 4 likes
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €19,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €12,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Afscheidsroman als ode aan het avontuurlijke leven

door Guy Doms op 03-02-2017

Bestaat toeval wel, of speelt het lot toch weer eens de hoofdrol? Precies op de datum dat In de wereld - zijn nieuwste roman – verschijnt, wordt bekend dat de auteur is overleden. Een ernstige ziekte werd de zeventigjarige man fataal. Robert Anker (1946-2017) was een Nederlands schrijver, dichter en literatuurcriticus. Zijn boeken zijn meermaals bekroond; zo won hij onder meer de Libris Literatuur...


Lezersrecensies (1)

een vleugje mystiek

door: Gunther 1 like
Dit is geen gewoon boek in die zin dat er weinig gebeurt en toch ook veel gebeurt. Je wordt meegenomen door de tijd , vanuit het middeleeuwse Gent waarbij de hoofdpersoon in verschillende periodes en omstandigheden terecht komt. Ik heb genoten van dit boek owv de schrijfstijl , de ietwat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic