In deze donkere dagen

5

Martin Olsson, politieman, wordt zestig en hij heeft het gevoel dat zijn leven hem ontglipt. En dan ontvangt hij ook nog een raar telefoontje: Kurt Malmberg, net onstlagen uit de gesloten psychiatrische inrichting, wil hem beslist ontmoeten. Olsson heeft de man dertig jaar geleden gearresteerd op verdenking van verkrachting en moord op een vijftienjarig meisje.

Hij wimpelt hem af. Maar dan wordt er weer een lijk gevonden - een vijftienjarig meisje, dat ogenschijnlijk is verkracht...

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Minet av en mordare
Serie
Martin Olsson (4)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
A. Ruighaver
Laatste editie
01 januari 2003
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056720421
Advertentie

Hebban recensie

    Sander Verheijen Hebban Crew

Pas over de helft van het boek komt er wat schot in het verhaal

door Sander Verheijen op 16-03-2003

maar eerlijk is eerlijk, dan is het verhaal ook niet meer stoppen,Willy Josefsson is in eigen land een zeer goed gelezen thrillerauteur. In deze donkere dagen is het eerste boek van de Zweed dat in het Nederlands is vertaald en uitgegeven. In het boek volgen we de oud-politieman Martin Olsson, die duidelijk nog geen raad weet met zijn ‘nieuwe’ leven - na zijn verplichte vervroegde uittreding...

Lezersrecensies (1)

Wel een prima verhaal

door: Jeroen Beghin 1 like
Willy Josefssons eerste thriller speelt zich af in het Zweedse Skane, net zoals de Wallender-serie van Henning Mankell. Diens niveau haalt hij echter nooit. Daarvoor heeft de hoofdfiguur, oud-politieman Olsson, nog niet genoeg diepgang.

Josefsson wil ook steeds de geringste gedachtengang van Olsson...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic