In haar lichaam besloten

23

Artikelen 1 Lijsten 1

Het leek zo mooi: Mary Rose MacKinnon heeft met haar young adult-boeken genoeg verdiend om een poos thuis bij haar kinderen te blijven. Haar partner Hilary, theaterregisseur, heeft het stikdruk. Met Mary Rose thuis aan het roer blijft hun huishouden mooi beredderd en hun gezin in balans. Ze tuiniert, kookt en poetst dat het een aard heeft, maar van een idylle is geen sprake. De muren komen op haar af. Terwijl haar frustratie langzaam tot een kookpunt komt, laaien in het lichaam van Mary Rose lang vergeten symptomen op. Als kind is ze ziek geweest, maar ook weer genezen, en ze denkt niet meer aan die tijd. Of toch? Wat ligt er in haar lichaam besloten? Flarden van herinneringen zwermen hardnekkig door haar hoofd. En zo sluipt de schim van huiselijk geweld langzaam haar leven in, met desastreuze gevolgen voor het hele gezin.

In haar lichaam besloten is een dreigend en aangrijpend verhaal over moederschap, over de duistere banden die een familie samenhouden, en de kracht en druk van liefde.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
376
Laatste editie
17 februari 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038899268 , 9789038899558


Artikelen over In haar lichaam besloten

Lezen, recenseren en schrijven
09 april 2015 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 13,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 13,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Natasza Tardio Hebban Recensent

Indringend geschreven roman met duistere ondertoon waar humor zeker niet ontbreekt

door Natasza Tardio op 05-06-2015

Na Anne-Marie MacDonald’s succesvolle romans: Laten wij aanbidden (1996) en De kraaien zullen het zeggen (2003) bleef het lange tijd stil rondom de schrijfster, maar met haar nieuwe roman maakt ze een sterke comeback.

Het leek zo  mooi: Mary Rose MacKinnon heeft met haar Young Adult boeken genoeg verdiend om voorlopig thuis te blijven bij haar twee kinderen, Matthew en Maggie. Haar partner...


Lezersrecensies (2)

Kruipt onder je huid, ondanks de clichés

door: wampie61 1 like
Een verrassend en humoristisch boek, waar langzamerhand de schaduwen binnensluipen. Hoewel MacDonald wat doordraaft in de beschrijvingen van een 'verantwoorde' opvoeding (na ruim 300 bladzijden nog eens benoemen dat de erwtjes biologisch zijn), en de opgevoerde personages niet allemaal even...

Wat een gezeur

door: Els Lens 1 like
Dit boek stond op het programma van onze leesclub. Ik ben tot blz. 88 geraakt. Zo'n gezeur, over jengelende kinderen en vervelende ouders. Nee, dit was echt niet mijn ding.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic