In het spoor van ikigai

In het spoor van ikigai

2
Gelezen 2 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Waar sta jij voor op ’s ochtends? Wat geeft jou de energie, de goesting en de kracht om de nacht van je af te schudden en de dag in te stappen? Zelfs al is die grijs en mistig, ook in je hoofd. Sta jij ten volle achter het leven dat je leidt? Of ben je het eigen spoor bijster? Wat is jouw ikigai, je ware noorden, je hartsverlangen, je bestaansreden? Hoe vind je die ikigai en wat doet dit met je? Is het een weg naar het goede leven - een zinvol en doordacht leven dat resoneert met wie je bent? Een remedie tegen burn-out en vervreemding? En als je je ikigai al gevonden hebt, waarom is het dan vaak zo moeilijk om er ook naar te leven? In het spoor van ikigai reisde Christina Van Geel naar het Griekse eiland Ikaria - het eiland waar mensen vergeten te sterven. Tussen de golven van de Egeïsche zee, de keien op het strand en de warmte van de mensen zocht ze sporen die ons kunnen helpen zinvoller te leven. Omdat jezelf de vrijheid geven om je eigen leven te leven de belangrijkste keuze is die je moet durven maken. De sporen naar meer ikigai die Christina vond op Ikaria legt ze voor aan zeven 'wijzen', mensen die ze vanwege hun levenservaring en professionele achtergrond graag meeneemt op haar zoektocht. Je leest filosofen Alicja Gescinska en Johan Braeckman, muzikant Stef Bos, geluksambassadeur Leo Bormans, oprichter van het Fonds GavoorGeluk en ex-topman van de Palm-brouwerij Jan Toye, directeur van de Bond Zonder Naam Anniek Gavriilakis en psychiater Dirk De Wachter. Als Ikaria de spiegel is, zijn zij de wijzen op haar pad.

Christina Van Geel (1971) is Stem & Pen. Na een paar heel zinvolle jaren achter de microfoon bij Radio 1, bewandelt ze nu haar eigen pad. Haar ikigai is zoeken, luisteren, infospireren en zo anderen helpen hun eigen stem te vinden. Ze publiceerde eerder Vele dromen later en Kooksprookjes.

Genre
Gezondheid & Psychologie
Uitgeverij
Uitgeverij Vrijdag
Laatste editie
20 september 2018
ISBN
9789460017179 , 9789460017186
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Lees verderAdvertentie

Hebban recensie

    Silvia Arntz Genreclub

Op het juiste spoor?

door Silvia Arntz op 19-04-2019

Christina Van Geel noemt zichzelf Stem & Pen. De naam geeft de veelzijdigheid aan van de Vlaamse. Na radiopresentatrice te zijn geweest bij Radio 1, is zij tegenwoordig freelance voice-over en heeft zij meerdere boeken geschreven.

Voor In het spoor van ikigai reisde Van Geel naar het Griekse eiland Ikaria. Dit eiland is niet zomaar een lukrake bestemming. Ze volgt de voetstappen van Joey Brown,...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook