In naam van Rome

0

Het Imperium Romanum was het belangrijkste rijk van de antieke wereld. Het strekte zich uit van Engeland in het Westen tot aan Mesopotamië in het Oosten. In de geschiedenis heeft het zijn sporen nagelaten tot in onze tijd. In In naam van Rome brengt Jaap ter Haar dit rijk op indrukwekkende wijze tot leven.
Onder Augustus gaat het Romeinse rijk een nieuwe periode in: de republiek wordt een keizerrijk. Dit betekende het eind van de tijd van de strenge burgerdeugden, waarin persoonsverheerlijking als een groot kwaad gold. De keizer en de cultus die daar omheen groeide, gaven aan Rome een geheel nieuwe luister. De cultuur bloeide als nooit tevoren en de macht van de Romeinen bereikte een hoogtepunt, mede door het grote organisatietalent van hun keizers. Er was echter ook een keerzijde met slechte keizers, corruptie en ook het geestelijk verval. Hoe dit ook zij, de geschiedenis van dit rijk rond de Middellandse Zee levert ook nu nog een fascinerend verhaal op.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
315
Laatste editie
13 november 2009
Uitgeverij
VCL/West-Friesland
ISBN
9789020529807
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic