In ongetemde staat

10

Top25's 1
Mireille Jameson heeft haar Haïtiaanse afkomst ver achter zich gelaten. Als ze met haar Amerikaanse man en pasgeboren kind op familiebezoek gaat in Port-au-Prince, wordt ze op klaarlichte dag ontvoerd. Ze wordt gevangen gehouden door een man die zich 'de commandant' noemt en ze wacht tot haar vader het geëiste losgeld heeft betaald. Maar als blijkt dat hij niet van plan is te onderhandelen, wordt Mireille het slachtoffer van de extreme woede en wraakzucht van haar ontvoerders.

In ongetemde staat is een krachtige literaire roman die je achterlaat met een gevoel van onmacht, maar ook met de stille hoop op een betere toekomst.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
368
Laatste editie
16 februari 2015
Uitgeverij
Cargo
ISBN
9789023492344 , 9789023493846

Lezersrecensies (1)

High and Low and the Female Body

door: Kaj Peters 1 like
An Untamed State' (2014) heeft een soortgelijk uitgangspunt als de magnifieke Kurosawa-film 'High and Low' (1963), waarin een textielmagnaat moet beslissen of hij wel of niet het losgeld betaalt voor de zoon van een werknemer. Ook in deze roman van Roxane Gay blijkt de ontvoering van Mireille...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic