In the Pines

4

Spots 1

In the Pines is een verzameling van vijf beeldverhalen die gebaseerd zijn op murder ballads: traditionele songs die reppen over een, al dan niet waargebeurde, dramatische moord. Het zijn rauwe verhalen waarin onbeantwoorde liefdes, crimes passionels, woede, jaloezie en hebzucht een grote rol spelen. De muziek is diep geworteld in de Amerikaanse traditie en nog altijd worden nieuwe murder ballads geschreven door o.a. Dolly Parton, Bob Dylan, Steve Earle en Nick Cave. Erik Kriek koestert al jaren een grote liefde voor deze muziek en koos voor In the Pines een vijftal favoriete songs. Deze gebruikte hij als uitgangspunt voor zijn eigenzinnige beeldverhalen. De songteksten van Nick Cave, Johnny Cash, Gillian Welch en Steve Earle vormden de inspiratie voor vijf grimmige verhalen over liefde, verraad, het leven en - uiteraard - de dood. De tekeningen ademen de sfeer van het Amerikaanse platteland van begin vorige eeuw. In de uitgestrekte naaldbossen gebeuren zaken die het daglicht soms maar moeilijk kunnen verdragen... BONUS: achter in het boek zit een cd met daarop de vijf bovenstaande nummers, plus de song 'In the Pines', uitgevoerd door de band Blue Grass Boogiemen. Erik Kriek is hierop zelf ook te horen als zanger. Verder schreef muziek- en Amerika-kenner Jan Donkers een essay over de traditie van de murder ballad in de Amerikaanse muziek.

Verschenen in
Genre
Stripboeken
Aantal pagina’s
136
Laatste editie
17 februari 2016
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789492117397


Door lezers

Prowisorio Leest / Ik weet het niet. Echt niet.
10 juni 2016 29 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,90
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Oog- én oorstrelend

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 2 likes
Nadat Erik Kriek, zoals hij vertelt bij Nooit meer slapen, eigenlijk een beetje te laat kwam met zijn boek Het onzienbare waarin hij zes verhalen van Lovecraft verstripte, is hij nu ruimschoots op tijd met zijn In the pines. Kriek heeft namelijk een geheel nieuw genre geschapen met dit boek vol...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic