Indië door de lens van koningin Elisabeth

0

1925. Koning Albert I schenkt koningin Elisabeth voor hun zilveren huwelijksjubileum een reis naar Indië. De keuze voor Indië was niet ongewoon, want de koningin was net als vele andere westerlingen al langer gefascineerd door de Indische cultuur. Wel opmerkelijk was de grote invloed die de tocht had op haar verdere leven. Ze werd een fervente aanhanger van yoga. De Indische cultuur bepaalde in grote mate haar wereldbeeld.

Het boek biedt een unieke kijk op de levensstijl van koningin Elisabeth. Aan de hand van exclusief archiefmateriaal en dagboekfragmenten van de koningin kan je binnenkijken in haar leefwereld. Indië door de lens van koningin Elisabeth toont ook meer dan honderd fotos: een intieme kennismaking met haar kijk op dit fascinerende land.

SOPHIE DE SMET studeerde geschiedenis aan de K.U.Leuven en is geboeid door de interactie tussen verschillende culturen. Het boek stelt niet enkel de excentrieke figuur van koningin Elisabeth centraal, maar kadert de Indiëreis van het vorstenpaar ook in de bredere westerse belangstelling voor het mysterieuze land dat Indië toen was en nog steeds is.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
216
Laatste editie
17 augustus 2011
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058268112
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic