Indomix

0

Indomix, een reeks verhalen met tekeningen van de schrijver. Laat zich lezen als een autobiografische roman. Gebruikmakend van eigen herinneringen weet J.L.Diedrich (1931) een beeld van de jaren '42-'46 te reconstrueren.
In het toen bezette Nederlands-Indië heeft hij een gedeelte van zijn jongens- jaren doorgebracht. Daarover iets te vertellen is de intentie van dit boekje.

Begin 1946 is Jan Louis Diedrich voor altijd uit Indonesië vertrokken om zich in Nederland te vestigen. Dit alles om goed onderwijs te krijgen en een betere startpositie.
In Indomix behandelt de schrijver geen moeilijke onder-werpen maar beperkt zich tot een weergave van het wel en wee van gewone mensen.
Hij legt vast wat hem na zoveel tijd nog is bijgebleven in sobere en geloofwaardige taal.
Hij wil de indruk geven van de leefomstandigheden van Indo-Europese gezinnen die buiten de kampen verbleven.
Hij laat de lezer het verlies, de onzekerheid en de ont-wrichting meebeleven van een Indisch gezin in de verdrukking. Vaak lijkt het of dit Indisch verleden door kinderen niet als bedreigend werd ervaren.
Dat is dus maar schijn.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
68
Laatste editie
21 maart 2012
Uitgeverij
Boekenmaker.nl
ISBN
9789088420955
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic