Indringer

47

Claire is een ambitieuze vrouw en heeft een drukke baan. Nu geniet ze, samen met haar man en dochtertje, van een heerlijke vakantie in Spanje. Tot haar dochtertje op klaarlichte dag verdwijnt. De ontvoerders gaan even ingenieus als pervers te werk. Maar nadat Claire op al hun eisen is ingegaan, wacht haar een onthutsende verrassing.

Niets is nog als voorheen. Iemand is voorgoed haar leven binnengedrongen en ontneemt haar, langzaam maar zeker, alles wat haar lief is.

Wie? En waarom? Het antwoord op die vragen is een puzzel die de lezer meevoert naar Hongkong en Genève, naar de voet van de Kilimanjaro en naar het eiland Sint-Maarten in de Caraïben.

Indringer is een vat boordevol intriges tegen de achtergrond van de Kempense Auto Sites (K.A.S.), een reconversiemaatschappij die overweegt geld te investeren in de superambitieuze multimegaclub.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Indringer
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
17 januari 2013
Uitgeverij
Manteau thriller
ISBN
9789080431928 , 9789022323281 , 9789460410413 , 9789022327937
Advertentie

Hebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Het verhaal is prima waarbij tijdens het lezen geregeld het hoe-moet-dit-eindigen-gevoel de kop opsteekt.

door Anne Terwisscha op 29-10-2008

Sommige flapteksten verraden zo veel over de inhoud van een boek, dat de door de auteur geplande verrassingen en plotwendingen al van tevoren bekend zijn bij de lezer. Zo niet bij Indringer. Een aangename verrassing en een voorbeeld voor andere flaptekstschrijvers.
Indringer is geschreven als een verslag door een headhunter die anoniem blijft en die zijdelings bij het avontuur betrokken was. Hij...

Lezersrecensies (6)

Clichés en kwaliteit.

door: Jacques
Patrick de Bruyn ( 1955, Halle) is een Vlaams misdaadauteur. Na een opmerking in deze groep heb ik ‘Indringer’( 2008) gelezen. ‘Indringer’ handelt over de samensmelting van de boven- en onderwereld, toegespitst op eerbare burgers die in de greep komen van de georganiseerde misdaad. Het...

Prima bewerking van originele uitgave

door: Eric Diepvens 1 like
De Vlaming Patrick De Bruyn is een product van hét Belgische politieke probleemgebied van dit moment: de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Hij werd geboren in Halle en woont nog steeds in de rand van de Belgische hoofdstad. Hij studeerde psychologie en is werkzaam als headhunter.
Zijn spannend...

Koude rillingen

door: Chris van Hoecke 1 like
Het verhaal begint in elk geval met een stevige koude rilling. In de plaats van hoofdpersonage Claire had ik er waarschijnlijk nog wel een stukje heviger tegenaan gemept. Maar de toon is gezet.

De verschrikking van een verdwenen kind, de terreur van telefoontjes door iemand die je duidelijk dag en...

door: Jef V.-2330 1 like
Het boek wil je in een stuk uitlezen... Het blijft spannend van de eerste tot de laatste pagina. Leest heel vlot. Een aanrader ! Alleen de kaft van het boek vind ik afschuwelijk, maar dat doet uiteraard niets aan de inhoud. Ik kende de schrijver nog niet maar ben voortgegaan op de publiciteit rond...

door: sammy tempels 1 like
Indringer is zeker niet het beste boek van De Bruyn. Deze auteur komt volgens mij beter tot zijn recht wanneer het verhaal over "gewone" mensen gaat. De manier waarop hij de gewone man beschrijft, is fantastisch en juist dat mis ik een beetje in dit boek. Het verhaal verliest zichzelf af en toe en...

door: Pascal-827 1 like
Mijn eerste kennismaking met De Bruyn. De man wordt duidelijk onderschat en kan mijns inziens zeker de vergelijking met Aspe aan. Het plot heeft een wat banale afloop, maar dat mag de leespret niet drukken. Voor wie eens iets anders wil lezen dan de gebruikelijke namen, is dit zeker een aanrader.

...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic