Inleiding in de counselling

0

Counselling is een laagdrempelige vorm van psychosociale hulpverlening, waarin psychologische kennis een belangrijke rol speelt. Het is een op empowerment gebaseerde hulpvorm waarin de cliënt via de dialoog geholpen wordt zijn probleemoplossend vermogen en zijn veerkracht te vergroten. Counselling is geschikt voor mensen die hulp zoeken bij functioneringsproblemen of last hebben van lichte stoornissen.
In Inleiding in de counselling worden de psychologische stromingen behandeld die leiden tot de hedendaagse visies over de mens en zijn gedrag. Door te bekijken wat functioneringsproblemen zijn en hoe counselling die probeert aan te pakken wordt ook het werkgebied van de counsellor gedefinieerd. Ook wordt aandacht besteed aan empowerment en aan de houding van de counsellor. Zo krijgt de aanstaande counsellor handvatten voor het vormgeven van het counsellingstraject.
Inleiding in de counselling is in begrijpelijke taal geschreven en de technieken worden geïllustreerd met heldere praktijkvoorbeelden in het boek. Op de bijhorende website www.inleidingindecounselling.nl is veel casusmateriaal te vinden.
Drs. Markus van Alphen is afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als vrijgevestigde behandelaar in een kleine e-Health praktijk. Daarnaast is hij freelance docent (toegepaste) psychologie aan een aantal opleidingsinstituten, waarvoor hij ook vaardigheidstrainingen verzorgt. In 2014 is tevens zijn boek Diagnostische vaardigheden voor psychosociale hulpverleners bij Boom Lemma verschenen en in 2015 Psychosociale gespreksvoering: Oobservatief luisteren in de hulpverlening.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
300
Laatste editie
15 maart 2016
Uitgeverij
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789089537997 , 9789461277251

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 24,50
Bestel het ebook bij Blz. voor 24,50
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €24,50 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic