Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie

,

1

De persoonlijkheid van mensen speelt een cruciale rol in hun functioneren en hun psychisch en lichamelijk welzijn. Dat maakt het onderwerp 'persoonlijkheid' relevant voor elke (aanstaande) professional die met mensen werkt.
In zeven hoofdstukken krijgt de lezer inzicht in allerlei aspecten van de persoonlijkheid. Daarbij wordt antwoord gegeven op vragen als: 'Wat is persoonlijkheid en waar wordt deze door bepaald?', 'Welke persoonlijkheidseigenschappen kunnen we onderscheiden? en 'Hoe hangen deze eigenschappen samen met de culturele achtergrond van mensen, hun sociale relaties, hun intelligentie, prestaties op de werkvloer, en psychisch en lichamelijk welzijn?' Ook wordt aandacht besteed aan het meten van persoonlijkheid en intelligentie, bijvoorbeeld in het kader van de personeelsselectie, klinische diagnostiek en schoolkeuze. Ten slotte wordt ingegaan op de wijze waarop, in begeleiding en therapie, aandacht besteed kan worden aan problemen en stoornissen die samenhangen met de persoonlijkheid. De vele opdrachten, voorbeelden en casussen maken het mogelijk om de opgedane theoretische kennis in de praktijk toe te passen.
Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie is bestemd voor de opleidingen Toegepaste psychologie, Maatschappelijk werk en dienstverlening, Sociaal pedagogische hulpverlening en Pedagogiek.
De redactie bestaat uit:
Dick Barelds, universitair docent bij de afdeling Organisatiepsychologie van de Rijksuniversiteit Groningen.
Pieternel Dijkstra, sociaal psycholoog en als lector, hoofddocent en ontwikkelaar verbonden aan verschillende Bachelor en Master opleidingen in het sociale domein.
Met bijdragen van: Paul van der Heijden, Marc Hendriks, Mark Leegsma, Boele De Raad en Pleun van Vliet.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
400
Laatste editie
22 maart 2016
Uitgeverij
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789089538260 , 9789461277572

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic