Innerlijke bereidheid

1

Bewustwording & Verandering

'Wie ben ik echt?'
'Waarvoor ben ik geboren? Wat is het doel van het leven?'
'Is het waar, wat ik waarneem? Wat is mijn allerdiepste wens?'

Innerlijke bereidheid geeft antwoorden op de vraag 'Wie ben ik echt?'
Jan Oostenbrink geeft middels dit boek een ongekend, groots en realiseerbaar perspectief op het doel van het leven: onze indruk van beperktheid en de angst voor de wereld, die daarmee gepaard gaat, ongedaan te maken.
Het rijke document biedt een systematisch, begrijpelijk en uitnodigend handvat om zicht te krijgen in de obstakels die we in het leven tegenkomen en is tevens inspiratiebron bij de zoektocht naar de antwoorden op fundamentele levensvragen.
Deel 1 'Autobiografi e van Bewustwording & Verandering' geeft herkenning en inzicht in de innerlijke strijd die soms gevoerd moet worden om het lichtknopje te vinden in de donkere kamer van onwetendheid van ons ogenschijnlijk prima lopende leventje. Het is een makkelijk leesbaar, feitelijk relaas dat met de kennis van nu is geschreven, gaandeweg voorzien van relevante kanttekeningen in de aanloop naar deel 2 van dit boek.
Deel 2 'Grondbeginselen van Bewustwording & Verandering' biedt inzicht in het fundament dat nodig is om vertrouwd te raken met wat in ons speelt en wat er allemaal mogelijk is. Onze zorgen verdwijnen naar de achtergrond en we komen toe aan onze allerdiepste wens, de ervaring wie we werkelijk zijn.

'Wonderen bestaan, als we ervoor gaan'

De auteur

Fysiek en geestelijk ongemak in zijn jeugd (zware astma en niet Welkom zijn als kind), dwongen de auteur Jan Oostenbrink tot een overlevingsstrategie.
Vermijdingsgedrag, projecties op de buitenwereld en het ontwikkelen van compensatiegedrag verdoofden de pijn van het ontbreken van voldoende lucht, ouderliefde en bestaansrecht.
De gevolgen waren, naast alle onverwerkte zaken en een grote achterstand in de algemene ontwikkeling en sociale vaardigheden, nieuwe problemen die niet werden begrepen. Op 35-jarige leeftijd besloot hij dat het zo niet verder kon. Deze Innerlijke bereidheid tot een grondig zelfonderzoek bleek allesbeslissend. Naast een pijnlijk verwerkingsproces, verdiepte hij zich ruim 30 jaar in Bewustwording & Verandering.
Hij volgde vele retraites in binnen- en buitenland, onderzocht het denken, angst en meditatie en studeerde met succes af als spiritueel therapeut.
Sinds 1999 begeleidt hij belangstellenden door het geven van consulten, cursussen en thema-avonden en geeft hij buitengewoon inspirerende lezingen op het gebied van Bewustwording & Verandering
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
376
Laatste editie
02 september 2015
Uitgeverij
Vior Webmedia V.O.F.
ISBN
9789090290126

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic