Interculturele intoxicaties

0

De samenleving is multicultureel of is niet! Intoxicate yourself!
¿Misschien moeten we ons afvragen wat er gebeurt als we de politieke implicaties van multiculturalisme omarmen in plaats van ze uit de weg te gaan. Dit hoeft niet ten koste te gaan van creativiteit en artistieke autonomie, maar het vereist wel een kritische kijk op de relatie tussen cultuur, geschiedenis en macht.¿ (Paul Gilroy)
Dit essay doet een poging. Het is een vrijwillige intoxicatie met begrippen als globalisering, identiteit, cultuurrelativisme, hybriditeit, enz. Aan de culturele en artistieke sector worden dwingende vragen gesteld: Zijn de kunstinstellingen te ¿wit¿? Moet de artistieke canon worden herzien? Welke uitsluitingsmechanismen zijn er in de culturele sector werkzaam? In hoeverre wordt de houding ten opzichte van de ¿andere¿ kunstenaars nog bepaald door een koloniaal paradigma? Is artistieke kwaliteit een enkelvoud of een meervoud? Gedaan met de pleinvrees! De samenleving is multicultureel of is niet! Intoxicate yourself!
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
207
Laatste editie
10 juni 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Epo
ISBN
9789064454080
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic