Inwijding

1

Top25's 1
Inwijding is het roerende verhaal van Theo, een rechtenstudent uit een gegoede familie die zijn hart verliest aan een prostituee. Een smet op de familie en een streep door wat een mooie carrière zou worden. Theo verzet zich tegen de bekrompen veroordeling van zijn liefde voor Tonia. Behalve door de buitenwereld wordt hun liefde ook van binnenuit bedreigd. Want hoe meer Tonia van Theo gaat houden, hoe onveiliger ze zich gaat voelen. Haar gevecht om zichzelf toe te staan zich aan iemand te hechten is het aangrijpende hoogtepunt van dit boek. Als geen ander maakt Emants de dwaalwegen van de jaloezie invoelbaar.

De roman speelt in Den Haag omstreeks 1900. Nederland is nog een klassenmaatschappij. Schrijvers als Marcel Emants en Herman Robbers gebruikten dit tijdsbeeld als sfeervol decor in romans met psychologisch zorgvuldig uitgewerkte karakters, sterke dialogen en een meeslepende verhaallijn. Tijdloos meesterwerk. Klassiek Domein.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
552
Laatste editie
01 maart 2016
Uitgeverij
Auteursdomein, Uitgeverij
ISBN
9789086410804

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic