Inzicht in het overleg met de ondernemingsraad

0

Inzicht in het overleg met de ondernemingsraad
Medezeggenschap is een zaak van ondernemer en medewerker. De medewerker gaat beter voorbereid het medezeggenschapsoverleg in, zeker nu de OR door de raamwerk-cao's over arbeidsvoorwaarden mee kan praten. Niet alleen cao's, ook andere wetgeving zoals Arbeidstijdenwet en Arbowet geven de OR een officei rol. Bovendien valt ook het strategisch beleid van de organisatie binnen het werkveld van de ondernemingsraad. Kortom: de OR moet/kan/mag op steeds meer zaken een rol spelen Hoe moet u als bestuurder van de onderneming of organisatie deze ge ncipeerde OR tegemoet treden?
Inzicht in het overleg met de ondernemingsraad behandelt niet alleen de wetgeving, maar ook advies- en instemmingprocedures, veel voorkomende knelpunten en het organiseren van betrokkenheid. In een apart hoofdstuk geeft deze uitgave informatie over medezeggenschap in overheidsorganisaties.
Toets uw rol in het overleg, zodat u met een gemotiveerde ondernemingsraad effici en effectief kunt overleggen. Met deze uitgave zult u tijdens het overleg met uw ondernemingsraad niet snel meer voor verrassingen komen te staan. Inzicht in het overleg met de ondernemingsraad is een ondersteunende en daardoor onmisbare vraagbaak voor bestuurders.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
126
Laatste editie
22 juli 2010
Uitgeverij
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012118538

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic