Is het werkelijk?

0


Dichter Dirk Kroon (*1946) die bij uitgeverij Liverse zijn jongste poëzie publiceerde (Bijna oud, gedichten van een babyboomer, 2011 en Dagelijks despoot, de jaren van een babyboomer, 2013), heeft voor tijdschriften als Achterbergkroniek, Bzzlletin, Ons erfdeel, De parelduiker en Poëziekrant tal van artikelen over poëzie geschreven. Daarbij bleek keer op keer zijn voorkeur voor dichters voor wie 'de werkelijkheid' complexer is dan de zintuiglijk waarneembare realiteit. Dichters die een andere werkelijkheid verkennen en streven naar eenheidsbeleving. Hun werk is vaak een zoektocht en hun bevindingen zijn bij herhaling weergaloos.
Is het werkelijk? bevat een ruime keus aan essays over dergelijke dichters. Daarbij staat niet de volledigheid maar de essentie centraal. Analyse, kenschets en introductie geven inzicht in werk van Gerrit Achterberg tot Ellen Warmond. Zo komt opmerkelijke poëzie van Maurits Mok en M. Vasalis uitvoerig aan bod. Belangrijk in deze bundel zijn ook een bijzondere interpretatie van de Cheops J.H. Leopold en Ida Gerhardts reactie hierop, plus een overzicht van werk en leven van Kroons leermeester Victor E. van Vriesland.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
364
Laatste editie
12 juni 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Liverse
ISBN
9789491034541
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic