Israel, van lieveling tot paria

0

Journalist Hans Knoop houdt zich al bijna vijftig jaar intensief bezig met het wel en wee van de staat Israël. In het voorjaar van 1967 wordt de jonge reporter Hans Knoop, op eigen verzoek, de eerste Telegraaf-correspondent in Israël Vanuit standplaats Tel Aviv doet hij van uur tot uur verslag van de Zesdaagse Oorlog. In bijna een halve eeuw journalistiek werk heeft Knoop vrijwel alle actoren in het Israelisch-Arabische conflict in Israël persoonlijk leren kennen.

Aanvankelijk behoort Knoop tot de haviken in het Israelisch-Arabisch conflict. Zo richt hij, samen met enkele vrienden, in het begin van de jaren zeventig een Nederlandse afdeling op van de partij van de toenmalige Israelische oppositieleider Menachem Begin.
Vanaf het midden van de jaren tachtig begint echter de visie van Knoop te kantelen. Net als voormalige hardliners als b.v. Sharon, Livni en Olmert, geraakt hij tot de overtuiging dat alleen een tweestatenoplossing vrede en verzoening tussen Joden en Palestijnen kan brengen.
In zijn nieuwe boek gaat Knoop uitvoerig in op het internationale isolement waarin de staat Israël in de loop der jaren terecht is gekomen. Hoewel hij afrekent met tal van Israël-bashers staat Knoop uitgebreid stil bij het feit dat Israël zelf verre van onschuldig is in haar steeds groter wordende isolement.

Hans Knoop (1943) is sinds zijn jeugd actief betrokken bij de joodse gemeenschap en de staat Israël. Hij maakte wereldnieuws met zijn reportages over de oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Hans Knoop werkt als freelance journalist, is een veelgevraagd spreker en schreef verschillende boeken.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
03 oktober 2011
Uitgeverij
Just Publishers
ISBN
9789089751751
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic