Italiaanse opvoeding

3

Hoe wordt een Italiaan een Italiaan? Of een Brit een Brit? Worden vreemdelingen geboren of gemaakt? In dit onweerstaanbare vervolg op de bestseller Italiaanse buren volgt Parks de gangen van zijn kinderen in het kleine dorpje bij Verona waar hij met zijn gezin woont. Aldus schetst hij een fascinerend beeld van het hedendaagse Italiaanse gezin op school, thuis, aan het werk en in vrije tijd. Het resultaat is prachtig: een warm en geestig familieboek en reisboek tegelijk, waarin noch met kinderen noch met Italië overdreven gedweept wordt.
Eeuwige bureaucratie en eindeloze wiegeliedjes, opvattingen over zwangerschap en grote families (wie meer dan één kind neemt is gek, zeker als dat ene kind een zoon is), voedingsvoorschriften (veel, veel, veel), de verering van `La Mama , hoe de vakanties door te brengen, wat leren we onze kinderen: al deze onderwerpen en nog veel meer komen aan bod.
Terwijl Parks beschrijft hoe Italianen elkaar leren Italiaan te worden, geeft hij ons buitenstanders een onnavolgbaar nieuw inzicht in de rijke Italiaanse culturele traditie.

Tim Parks woont sinds 1982 met zijn vrouw en drie kinderen in Italië.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
11 oktober 2012
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029535823 , 9789041331120 , 9789029586955
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic