Itamars hemelpoort

0

Jeanneke gaat met haar moeder op vakantie bij tante Roos, die in een klein vissersdorpje in Portugal woont. Daar ontmoet ze Itamar, de zoon van een visser. Hij wordt haar gids door de duinen en de heuvels. Hun lievelingsplekje wordt een grot bij 'de hemelpoort' waardoor volgens Itamars opa de goede geesten uit de hemel naar de aarde komen.
Maar Jeanneke merkt ook dat ze bij haar tante niet welkom zijn. Wat is er vroeger tussen haar moeder en haar tante gebeurd? Haar moeder houdt angstvallig iets voor haar geheim. Zou de verdwijning van haar vader er misschien iets mee te maken hebben?
'Boonen zet met een woord een heel personage neer [...] een diepgaande psychologische beschrijving is overbodig. De heldere taal maakt schuld, schaamte, eenzaamheid en verraad tastbaar aanwezig en is vlijmscherp.' Juryrapport Gouden Uil 2002, waarvoor Duivelshanden was genomineerd. Duivelshanden werd bekroond met de Boekenleeuw 2002.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
26 augustus 2003
Uitgeverij
Em Querido's Uitgeverij Kinderboek
ISBN
9789045100531
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic