It's Amaaazing!

1

Raoul de Jong (Rotterdam, 1984) is een oudgediende van het online jongerenmagazine Spunk. In 2004 kwam Stinknegers uit, waar hij de Scherpenzeelprijs 2004 mee won, als jongste winnaar ooit. Zijn debuutroman Het leven is verschrikkulluk verscheen in 2005.
Het sudderde al een tijdje, maar op de Uitmarkt wist hij het zeker. Na boeken te hebben gesigneerd voor dames die vonden dat hij zo'n leuk smoeltje had, na te zijn ge erviewd in een zaal met driehonderd mensen door Diederik van Vleuten, die ervan uitging dat hij de nieuwe Gerard Reve wilde worden, en na tegen een muurtje te zijn geduwd door iemand die zichzelf betitelde als fotograaf van de literaire wereld, was het geheel en compleet duidelijk: Raoul moest hier weg. Zo snel mogelijk. En hij wist precies waarnaartoe: New York. De stad van Andy Warhol, Madonna, Truman Capote, Blondie en Studio 54, de stad waar hij zijn hele leven al over heeft gedroomd. Vijftig dollar had hij toen hij in New York aankwam, dertien dollar meer dan Madonna vijfentwintig jaar geleden, toen zij arriveerde. Wat er zou gebeuren wist hij niet, alles kon gebeuren, en dat was juist het mooie.
It's amaaazing! is een boek over huilen in Central Park, gepijpt worden in de taxi, hoe en wanneer welke kleren te dragen, de waarzegger van Tori Spelling, poedels met een jasje aan, de armen van Madonna, maar toch vooral en boven alles: over de liefde. De liefde, de liefde, de liefde!
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie , Korte verhalen
Laatste editie
16 november 2006
Uitgeverij
FMB Uitgevers
ISBN
9789049950194
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic