Iunagos Iunagos Ganda

1

Gent, 84 jaar voor het begin van onze jaartelling.
Tijdens een natuurverschijnsel bevalt Sarag van een zoon. De Ziener en invloedrijkste man van de stam beschouwt dit als een teken van de Goden en eert de jongen met de goddelijke naam: Iunagos.
Iunagos groeit op aan de ganda, de samenvloeiing van de rivieren Scaldis en Legia.
Zijn boerderij staat op Spiekersheuvel, de laagste van de twee heuvels die tussen beide rivieren het landschap domineren. Wanneer hij elf winters oud is, groeit zijn vriendschap met Varanis, de dochter van de wolmeester, uit tot prille liefde. Ze beloven elkander om vier winters later hun eigen gezin en boerderij te stichten. Maar dat is zonder de plannen van de Ziener gerekend. Hij stuurt Iunagos weg naar de Heilige Eik. Betekent dit het einde van hun ontluikende liefde of lukt het Iunagos om Varanis voor zich te houden? Ondertussen bereiken onheilspellende tijdingen de ganda. Zal Iunagos zijn familie en vrienden ooit levend terugzien?
Dirk Willaert was van kindsbeen gepassioneerd door geschiedenis. Tijdens onderzoek naar de vroegste geschiedenis van zijn geboortestad Gent, maakte hij kennis met de wereld van levende geschiedenis. Voor hem een onuitputtelijke bron van informatie. In 2007 richtte hij de vzw Legia op die zich specialiseerde in de geschiedenis van de ijzertijd (800 - 50 v.o.j.). De kennis en ervaring die hij in die jaren vergaarde, geven zijn verhalen extra diepgang.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
394
Laatste editie
20 oktober 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789460082528 , 9789492274014
Bestel dit ebook vanaf  €11,95 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic